Законопроект на підтримку України затверджений в обох палатах Конгресу США

0

USA Congress session

Палата представників США у четвер пізно ввечері в прискореному режимі затвердила законопроект H.R.5859, який повністю повторює текст ухваленого в цей же день у Сенаті США проекту закону S.2828 “Акт на підтримку свободи в Україні”.

Голосування в нижній палаті відбулося між 22-ю та 23-ю годинами ночі за місцевим часом, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні пообіді Сенат нарешті прийняв законопроект S.2828. Що зробили конгресмени в Палаті представників – вони вдалися до процедури, коли в точності до тексту цього документа внесли новий законопроект H.R.5859, який пройшов одностайне узгодження та наприкінці дня був прийнятий”, – зазначило в коментарі Укрінформу джерело, близьке до законодавчих процесів у Конгресі США.

Законопроект H.R.5859 має назву “Щодо введення санкцій по відношенню до Російської Федерації та забезпечення додаткової допомоги Україні, а також для інших цілей”. Його поява в нижній палаті Конгресу позбавила необхідності довгих процедур узгоджень в комітетах схожого за змістом проекту закону H.R.5782, внесеного минулого тижня конгресменом Марсі Каптур.

За наявною інформацією, остаточний варіант документа після всіх узгоджень в Сенаті та Палаті представників зазнав певних змін.

Зокрема, з нього був вилучений розділ щодо надання Україні статусу головного члена поза НАТО із зауваженням, що це є прерогативою Адміністрації Президента США. Крім того, зазнали певних поправок формулювання щодо санкцій проти Росії. З іншого боку,

За процедурою, щоб документ був остаточно затверджений, під ним має поставити свій підпис президент США Барак Обама. Згідно з законодавством, на це главі державі відводиться обмежений час, у іншому разі документ буде вважатися таким, на який накладено вето.

Водночас, як зауважують місцеві оглядачі, одностайна підтримка законопроекту в Сенаті й Палаті представників, скоріше за все, означає, що рішення було попередньо узгоджене з Білим домом.

Посилання: http://platforma-msb.org/1095-kryvenko-zakonoproekt_na_pidtrimku_ukraiini_zatverdgeniy_v_oboh_palatah_kongresu_ssha/

Залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.